Nieuwe GMC Hummer EV wordt een loeizwaar geval

En als we zeggen ‘loeizwaar’, bedoelen we ook ‘loeizwaar’. De nieuwe GMC Hummer EV gaat een gewicht krijgen van 4103 kilo.

Elektrische auto’s zijn zwaar. Hummers zijn ook zwaar. Dus als je die beiden combineert, krijg je een GMC Hummer EV met een welhaast mytisch gewicht. 9046 ‘pounds’, meer dan 4100 kilo. Dat is niet een beetje veel, het is een kleine 600 kilo meer dan de oude Hummer H1. Die woog 3360 kilo.

Het is de schuld van de accu’s
Jazeker, de batterijen van de nieuwe GMC Hummer EV zijn absoluut de boosdoener. Die leggen namelijk een gewicht in de schaal dat hoger is dan dat van een flinke BMW 5-serie touring. Met drie mensen aan boord. Let wel, dit monsterlijke gewicht krijg je alleen als je de topuitvoering koopt. Die heeft drie motoren en een batterij van 200 kWh. De mindere modellen wegen ook iets minder. Maar het wordt alsnog geen Caterham of iets in die orde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto

Hebben. Een stukje van James Deans Porsche 550

Grijp nu je kans. Er staat iets te koop uit de Porsche van James Dean. Wat je ermee moet weet niemand, maar ach, een kniesoor die daarop let! Sommige auto’s zijn legendarisch. Soms omdat ze races hebben gewonnen, soms omdat ze heel duur zijn en soms omdat iemand erin is gestorven. Wat te denken van […]

Read More
Auto

Welke verzekering auto?

Eropuit, op de fiets, met de auto of een reisgezelschap, zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Als een reis door een ongeval in het water valt of erger, is dat op zich al vervelend genoeg. Het is in dat geval erg fijn en een geruststellende gedachte dat de financiële schade gedekt wordt. Ga je […]

Read More
Auto

Opel Manta GSe ElektroMOD is officieel een hebbedingetje

Opel heeft officieel het doek getrokken van de Manta GSe ElektroMOD. Vanuit alle hoeken kunnen we de elektrische auto goed bekijken. Wat drinken ze daar bij Stellantis? Eerst was het Peugeot die de wereld een stukje mooier maakte met de e-Legend. Nu trekt Opel het doek van de Manta GSe ElektroMOD. Beide auto’s hebben gemeen […]

Read More