Hebben. Een stukje van James Deans Porsche 550

Grijp nu je kans. Er staat iets te koop uit de Porsche van James Dean. Wat je ermee moet weet niemand, maar ach, een kniesoor die daarop let!

Sommige auto’s zijn legendarisch. Soms omdat ze races hebben gewonnen, soms omdat ze heel duur zijn en soms omdat iemand erin is gestorven. Wat te denken van de Mercedes-Benz S280 waarin Lady Di haar laatste adem uitblies? Of de Lincoln Continental die John F. Kennedy vervoerde op de fatale 22 november 1963? De Porsche 550 Spyder, bijgenaamd Little Bastard van acteur James Dean hoort zeker in dit rijtje thuis.

James Wie?
Klein geschiedenislesje. James Dean was een acteur die in de jaren 50 van de vorige eeuw furore maakte met films als Rebel Without a Cause. Maar meer werd hij bekend door zijn plotselinge dood op 30 september 1955. James was gek op snelle auto’s en hij reed dan ook in een Porsche. Een 550 Spyder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto

Welke verzekering auto?

Eropuit, op de fiets, met de auto of een reisgezelschap, zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Als een reis door een ongeval in het water valt of erger, is dat op zich al vervelend genoeg. Het is in dat geval erg fijn en een geruststellende gedachte dat de financiële schade gedekt wordt. Ga je […]

Read More
Auto

Nieuwe GMC Hummer EV wordt een loeizwaar geval

En als we zeggen ‘loeizwaar’, bedoelen we ook ‘loeizwaar’. De nieuwe GMC Hummer EV gaat een gewicht krijgen van 4103 kilo. Elektrische auto’s zijn zwaar. Hummers zijn ook zwaar. Dus als je die beiden combineert, krijg je een GMC Hummer EV met een welhaast mytisch gewicht. 9046 ‘pounds’, meer dan 4100 kilo. Dat is niet […]

Read More
Auto

Opel Manta GSe ElektroMOD is officieel een hebbedingetje

Opel heeft officieel het doek getrokken van de Manta GSe ElektroMOD. Vanuit alle hoeken kunnen we de elektrische auto goed bekijken. Wat drinken ze daar bij Stellantis? Eerst was het Peugeot die de wereld een stukje mooier maakte met de e-Legend. Nu trekt Opel het doek van de Manta GSe ElektroMOD. Beide auto’s hebben gemeen […]

Read More