Bugatti Chiron 4-005 mag nu met pensioen

De allereerste Bugatti Chiron, de 4-005, is met pensioen gestuurd door de exclusieve autofabrikant.

Het design ziet er nog altijd fris uit, maar de Chiron is alweer sinds 2016 onder ons. Dit exemplaar is nog ouder, namelijk acht jaar. De Bugatti Chiron 4-005 is de allereerste ooit gebouwd. Het is een prototype waar het automerk allerlei tests mee ondernam voordat de Chiron daadwerkelijk uitgeleverd werd aan klanten.

In totaal bouwde Bugatti acht prototypes van de hypercar, dit is de allereerste. De primaire taak van de 4-005 had te maken met software ontwikkeling. Dat heeft betrekking op de infotainment, als alle computersystemen die zich met de techniek van de auto bemoeien. Bugatti ondernam tests met dit protype op allerlei plekken van deze planeet. Van Death Valley en de Grand Canyon tot Granada (Spanje) en de Großglockner. De Bugatti Chiron 4-005 heeft het allemaal gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto

Hebben. Een stukje van James Deans Porsche 550

Grijp nu je kans. Er staat iets te koop uit de Porsche van James Dean. Wat je ermee moet weet niemand, maar ach, een kniesoor die daarop let! Sommige auto’s zijn legendarisch. Soms omdat ze races hebben gewonnen, soms omdat ze heel duur zijn en soms omdat iemand erin is gestorven. Wat te denken van […]

Read More
Auto

Welke verzekering auto?

Eropuit, op de fiets, met de auto of een reisgezelschap, zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Als een reis door een ongeval in het water valt of erger, is dat op zich al vervelend genoeg. Het is in dat geval erg fijn en een geruststellende gedachte dat de financiële schade gedekt wordt. Ga je […]

Read More
Auto

Nieuwe GMC Hummer EV wordt een loeizwaar geval

En als we zeggen ‘loeizwaar’, bedoelen we ook ‘loeizwaar’. De nieuwe GMC Hummer EV gaat een gewicht krijgen van 4103 kilo. Elektrische auto’s zijn zwaar. Hummers zijn ook zwaar. Dus als je die beiden combineert, krijg je een GMC Hummer EV met een welhaast mytisch gewicht. 9046 ‘pounds’, meer dan 4100 kilo. Dat is niet […]

Read More